середу, 7 квітня 2021 р.

 Віртуальна виставка-портрет 

 «Життя, сповнене болю»

    Тільки сягаючи найглибших прірв падіння, уява за законом протилежності запалює світоч найвищих ідеалів. Квіти чеснот в уяві поета не можуть розквітати без квітів зла, адже й світло тим яскравіше, чим глибші тіні. 

                                         Шарль Бодлер

    Шарль Бодлер належить до тих поетів, які не знайшли розуміння і визнання сучасників. За винятком вузького кола, що складалося переважно з людей мистецтва, широка публіка вбачала у ньому богохульника, небезпечного амораліста, напівбожевільного, — кого завгодно, тільки не того, ким він був насправді, тільки не великого поета.

    Він умів перетворювати страждання на мистецтво. Якось він зазначив, що «один з чудових привілеїв Мистецтва полягає в тому, що жахливе може стати прекрасним, що ритмований біль може наповнювати спокійною радістю». Цього принципу він дотримувався все своє життя. Переконатися в цьому ви зможете, відкривши для себе поезію Шарля Бодлера. Центр (Пункт) європейської інформації пропонує ознайомитися з віртуальною виставкою-портретом «Життя, сповнене болю», присвячену 200-річчю від дня народження Шарля Бодлера, французького письменника.



Немає коментарів:

Дописати коментар