пʼятницю, 2 квітня 2021 р.

 Віртуальна літературна подорож 
«У казковому світі Г. К. Андерсена» 


 
        Є речі, про які ми мріємо все життя...Серед таких речей - казки, знайомі нам із дитинства. Усім, хто читав книжки Ганса Крістіана Андерсена, мабуть, завжди хотілося опинитися всередині його казкового світу, побачити олов'яного солдатика і балеринку, познайомитися із Каєм  і Гердою, сміливо подивитися у вічі Сніговій Королеві. Кожен із нас у душі залишається дитиною, кожен, навіть на рівні підсвідомості, вірить у Диво...

         Щороку 2 квітня, в день народження великого казкаря Г. К. Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.  

        Це свято з’явилося за ініціативи  Єлли Лепман – видатної діячки світової дитячої літератури. Вона є авторкою ідеї та однією із засновниць Міжнародної юнацької бібліотеки в Мюнхені, провідного світового центру з вивчення дитячої літератури. Ініціаторка Міжнародної премії ім. Г. К .Андерсена, Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги. Тим самим Єлла Лепман  підкреслила величезне значення письменника та роль дитячої книги у духовному й інтелектуальному розвитку нових поколінь.

          Центр (Пункт) європейської інформації запрошує до віртуальної подорожі чарівним світом Ганса Крістіана Андерсена, щоб відчути його неповторність, згадати  казки, зустрітися з улюбленими героями. 

Немає коментарів:

Дописати коментар