понеділок, 7 листопада 2016 р.

Зустріч ініціативних громадян в Пункті європейської інформації, що діє у відділі обслуговування користувачів Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського

3 листопада до Пункту європейської інформації завітав німецький публіцист та письменник Крістофер Брумме разом з однодумцями, які хочуть зробити проживання у нашому місті по європейськи комфортним.
Перш ніж потрапити в Україну, пан Брумме подолав 4500 кілометрів на ровері. Три з половиною місяці він витратив на те, щоб перетнути Німеччину, Польщу, Молдову і Україну.
Суспільні процеси, які відбуваються в нашій державі, так вразили німецького письменника-публіциста, що він написав книгу «Майдан Молотова» і залишився в Україні набагато довше, ніж планував.
Потрапивши до Полтави, пан Брумме поставив за мету зібрати команду однодумців, діяльність якої буде спрямована на покращення багатьох аспектів нашого буття: екології, освіти, мистецтва.
Один з напрямків діяльності майбутнього громадського об’єднання – співпраця з Полтавською обласною універсальною науковою бібліотекою імені І. П. Котляревського.
Крістофер Брумме та заступник директора бібліотеки з інформаційних технологій  Людмила Власенко обговорили можливості співпраці щодо поповнення фонду бібліотеки новими книгами іноземними мовами.


Разом з полтавським архітектором Артуром Арояном Крістофер Брумме розглянув можливості перетворення Полтави у місто велосипедистів. В ході бесіди Артур Ароян заначив, що Полтава на сьогодні мало пристосована для велосипедного транспорту, але в місті, розпочинаючи з березня 2016 року, реалізується Концепція розвитку велосипедної інфраструктури міста.
Обговорювали небайдужі громадяни й інші неменше цікаві питання. Сподіваємося, що зусилля німецького письменника-публіциста та небайдужих членів місцевої громади перетворять Полтаву на справжнє європейське місто.




Немає коментарів:

Дописати коментар