середу, 16 листопада 2016 р.

16 листопада у Пункті європейської інформації відзначили Міжнародний день толерантності



Ми самі створюємо світ в якому живемо, прикладаючи певні зусилля, коригуючи власну поведінку ми змінюємо його на краще. Про ці, та інші важливі речі говорили восьмикласники, які навчаються у полтавських  загальноосвітніх школах № 28 та № 7.  

На бібліотечному уроці «Будь толерантним» учні не лише знайомилися з теоретичними аспектами толерантності, але й брали участь у цікавих іграх, які допомогли їм усвідомити, що непотрібно намагатися бути «таким як всі», непотрібно приховувати свою індивідуальність та засуджувати людину, яка думає інакше, яка має інше віросповідання, одягається інакше  тощо.


Учасники уроку толерантності вчилися бачити особливе в схожому і схоже в особливому. Вони зрозуміли, що толерантність – це не просто поступливість, а активна життєва позиція. Вона допомагає зберігати добрі стосунки з оточуючими й, водночас, володіти ситуацією.



Обговоривши проблему толерантності, школярі сформулювали основні правила толерантної поведінки:
-    поважай думку іншого;
-   намагайся зрозуміти іншу людину;
-  всі люди не кращі і не гірші. Вони просто різні.
Квітка толерантності, яку створили учасники заходу, засвідчила засвоєння уроків толерантної поведінки і бажання слідувати їм у повсякденному житті.


 Дякуємо заступнику директора ЗОШ № 28 Ірині Сергіївні Земелько та вчителю  зарубіжної літератури, художньої культури, етики школи № 7 Литовченко Тетяні Михайлівні за плідну співпрацю.
Під час заходу були використані відеоматеріали: https://youtu.be/CNOHOiFRU3k

Немає коментарів:

Дописати коментар