четвер, 27 жовтня 2022 р.

Семінар з психології «Пастки родинних уявлень: про любов»

 Світом править любов. Любов прокидається в нас з самого народження і супроводжує все життя.

Що таке любов? Як ми транслюємо її у зовнішній світ? Мова любові – яка вона? Як побудувати міцні родинні зв’язки між чоловіком, дружиною та дітьми? Питання, відповіді на які приходилося шукати кожному з нас хоча б раз у житті, які хвилюють, змушують серце битися швидше. От і 25 жовтня 2022 року на семінарі з психології «Пастки родинних уявлень: про любов», який відбувся у Центрі (Пункті) європейської інформації, говорили про одне з найпрекрасніших людських  почуттів – про любов. 

Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації, проінформувала  про книги з психології з фонду відділу обслуговування користувачів. Ірина Журавльова, чарівна жінка і цікава лекторка, легко, і з гумором ознайомила  аудиторію з класифікацією  мов любові, ілюструючи свою розповідь яскравими прикладами з власного досвіду. Присутні практично вчилися озвучувати свої почуття та емоції, ділилися спогадами. Значну увагу та неабияке пожвавлення викликали сценки з життя, які з задоволенням розіграли учасники семінару.

Наприкінці заходу Ірина Журавльова порадила прочитати книгу відомого американського консультанта з питань подружжя та сім'ї, доктора філософії Гері Чепмена «5 мов любові». Він розробив унікальну психологічну методику, що дозволяє висловити любов до чоловіка або дружини так, щоб партнер максимально відчув і оцінив це. Хоча «5 мов любові. Як висловити любов вашому супутнику» написана в 1995 році, вона актуальна і сьогодні.

 На думку автора, кожна людина говорить на одній з 5 мов любові. Проблеми в стосунках починаються в тих випадках, коли подружжя розмовляє різними мовами. В результаті обидва намагаються показати один одному силу своєї любові, але нічого не виходить і шлюб виявляється під загрозою.

Гері Чепмен пропонує визначити, яка мова важлива для читача і тієї людини, якій він хоче висловити свою любов. Такий підхід дозволяє поліпшити емоційний стан пари і запобігти розриву.

Пропонуємо вам ознайомитись з книгою https://www.youtube.com/watch?v=Juin17DDBX0

Запрошуємо на цікаві і пізнавальні семінари з психології!




Немає коментарів:

Дописати коментар