середу, 6 січня 2021 р.

 

Книжково-ілюстративна виставка

 «Ромен Роллан – реаліст французької літератури»

    Ромен Роллан – всесвітньо відомий французький письменник, громадський діяч, мистецтвознавець. Публіцистична й громадська діяльність Роллана та його художня творчість – єдині. Великий гуманіст, лауреат Нобелівської премії, він активно виступав на захист миру; його ідеї про співдружність і єднання народів закликали до оновлення світу.

   Творча спадщина Роллана величезна. Учений, музикознавець, публіцист, драматург і прозаїк. В літературу він увійшов в 90-х роках ХІХ століття. До початку першої світової війни письменник уже був автором «Трагедії віри», чотирьох «Драм революції», «Народного театру», «Героїчних життів», ряду естетичних праць, багатотомної епопеї «Жан-Крістоф» і роману «Кола Брюньйон». В усьому світі зростала зацікавленість його творчістю. Відомо, що і в Україні перші видання його «Драм революції» («14 липня», «Вовки», «Дантон») з’явилися українською мовою ще в 20-х роках ХХ століття.

   29 січня 2021 року відзначаємо 155-річчя від дня народження Ромена Роллана. Центр (Пункт) європейської інформації відділу обслуговування користувачів пропонує переглянути книжково-ілюстративну виставку «Ромен Роллан – реаліст французької літератури», яка експонуватиметься з 4 по 29 січня. Матеріали, представлені на експозиції,  відкривають допитливим читачам  той високий духовний світ, що його створила людина, яка талановито змогла поєднати у своїй творчості всі види мистецтв – мистецтво слова, мистецтво живопису і передовсім всеосяжне мистецтво музики.

Книжкову виставку підготувала Алла Кириленко, провідна бібліотекарка відділу обслуговування користувачів.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар