понеділок, 18 січня 2021 р.

 Віртуальна книжкова виставка-портрет 

"На роздоріжжі двох світів"

    24 січня 1776 року народився Ернст Теодор Амадей Гофман - всесвітньо відомий німецький письменник. Гофман був напрочуд багатогранно обдарованою людиною. Він був також видатним композитором, автором численних музичних творів: сонат, квінтетів, тріо. Створив він й  три опери, одна з яких, "Ундіна", є помітною віхою на шляху становлення романтичної опери. Водночас природа наділила цю людину ще й талантом живописця, який також проявився широко й розмаїто: Гофман створював чудові театральні декорації, ілюстрації до літературних творів, портрети.

    Творчість Гофмана завоювала найширше визнання не тільки на батьківщині, а й далеко за її межами  й стала фактором значної й тривалої дії в європейській і американській літературах. Вплив Гофмана, його імпульси тією чи іншою мірою проявилися в творчості таких видатних письменників, як Едгар По і Шарль Бодлер, Оноре де Бальзак і Чарльз Дікенс, Франц Кафка і  Оскар Уайльд.

    Центр (Пункт) європейської інформації відділу обслуговування користувачів пропонує ознайомитися з віртуальною книжковою виставкою-портретом "На роздоріжжі двох світів", підготованою до 245-річчя від дня народження Ернста Теодора Амадея Гофмана, німецького прозаїка, композитора, художника.

https://youtu.be/qIXef-kxSrA


Немає коментарів:

Дописати коментар