четвер, 16 травня 2019 р.

Європейські пазли в українському місті збирали учні Полтавської спеціалізованої школи-інтернату спортивного профілю та працівники ПОУНБ імені І. П. Котляревського



Знайомство з правилами квесту
16 травня, напередодні відзначення дня Європи в Україні, Центр європейської інформації та працівники відділу обслуговування користувачів підготували і  провели квест «Європейські пазли в українському місті».  
Учасниками квесту стали учні 10-х класів Полтавської спеціалізованої школи-інтернату спортивного профілю та працівники різних структурних підрозділів ПОУНБ імені І. П. Котляревського. О 15.00, з інтервалом в 1 хвилину, на маршрут вирушили чотири команди: «Бібліогави», «One Teame», «Світловодськ» та «Чайка і Сід».

Команди отримують карти маршруту
Маршрут квесту пролягав вулицями: Небесної сотні,  Котстиуції, Пилипа Орлика. Він включав чотири станції які певним чином пов’язують українське місто Полтаву з культурою та історією країн Європи.
Наприклад, перша станція, що розташовувалася на ґанку Бібліотеки, мала назву «Сонячний годинник». Дійсно, ґанок бібліотеки сонячний, але питання, на які учасники квесту відповідали на цій станції, стосувалися Греції. «До чого тут Греція? Який зв'язок між ПОУНБ імені І. П. Котляревського і Грецією?» –  запитаєте ви. На перший погляд ніякого, та все ж…. Греція –  батьківщина першої публічної бібліотеки. І саме слово «бібліотека» має грецьке походження:  «біблос» – книга, «тека» – сховище.
"Бібліогави" на станції "Сонячний годинник"
Команди ""Бібліогави" та "Світловодськ"на станції "Майже Гайд парк"

Відвідавши усі чотири станції, учасники квесту дізналися, що є спільного між Полтавою (Полтавщиною)  і Францією, Італією, Великою Британією.

"Чайка і Сід" на станції "Французький слід в Полтаві"

Команда "Світловодськ" дісталася до "Смачної країни"
Фінішували квестери біля пам’ятника Т. Г. Шевченку, який споруджений видатним українським скульптором Іваном Кавалерідзе у стилі конструктивізм. Виявляється, що пам'ятник  має зв'язок зі столицею Франції. Чи знаєте ви, що полтавський пам'ятник Кобзареві та Ейфелева вежа належать до одного й того ж архітектурного стилю?
Першою до фінішу, з результатом 13,5 бали,   «прилетіла» команда «Бібліогав», другими, з результатом 11,5, балів фінішував «Світловодськ», третіми, набравши 13,5 бали, прийшла на фініш команда «One Teame», четвертими, з результатом 10, 5 балів, дісталися фінішу учасники команди «Чайка і Сід». Однак, кожна з команд отримала додаткові бали: за швидкість, за глибоке знання античної міфології, за найшвидшу відповідь на фінальне запитання. Тому у підсумку  усі учасники квесту отримали невеликі призи: ручки з логотипом ПОУНБ імені І. П. Котляревського та книги, які розповідають про Бельгію – європейську країну, яка стояла біля витоків Європейського Союзу.
Очікування на фініші
Фінальне питання

Учасники квесту отримують призи

Учасники квесту "Європейські пазли в українському місті"

Немає коментарів:

Дописати коментар