неділю, 27 травня 2018 р.

II міжнародний форум молодіжних центрів «Від ініціативи до дії»

З 23 по 25 травня у Святогірську (Донеччина) проходив II міжнародний форум молодіжних центрів «Від ініціативи до дії». Докладніше про подію можна дізнатися на Урядовому порталі https://www.kmu.gov.ua/ua/news/u-svyatogirsku-vidbuvsya-ii-mizhnarodnij-forum-molodizhnih-centriv-vid-iniciativi-do-diyi.
Лариса Лисенко, координатор Центру (Пункту) європейської інформації ПОУНБ імені 
І. П. Котляревського, взяла участь у Форумі та ознайомилася з кращими європейськими і національними практиками діяльності молодіжних центрів.
Цікавим міжнародним і вітчизняним досвідом є створення молодіжних просторів у бібліотеках.
Хоча бібліотеки України активно долучаються до реалізації молодіжної політики, але сучасна молодь має бажання самостійно організовувати власне дозвілля. На думку молодіжних працівників самостійно організоване дозвілля формує у молодої людини відповідальне ставлення до багатьох речей. Необхідно, щоб молодь не тільки відвідувала заходи, які організовує бібліотека, але й брала участь у виробленні рішень які їх стосуються.
Аналізуючи досвід вже діючих у бібліотеках України молодіжних просторів, виділяють три етапи їх формування, але першим кроком є створення Молодіжної ради при бібліотеці й підписання меморандуму про співпрацю.
Методичні рекомендації зі створення молодіжних просторів у бібліотеках можна знайти у Центрі (Пункті) європейської інформації.


Немає коментарів:

Дописати коментар