неділю, 20 травня 2018 р.

«ЄвроБібліомістечко» Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського гостинно розчинило двері жителям обласного центру


19 травня святкують День Європи в Україні. Це свято з’явилося в нашій країні 15 років тому і відзначається кожну третю суботу травня.
Напередодні свята у холі Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського розгорнули «ЄвроБібліомістечко». Організатор заходу – Центр (Пункт) європейської інформації, що діє у відділі обслуговування користувачів.

Гостинні господарі підготували для відвідувачів «ЄвроБібліомістечка» багато цікавинок інформаційно-розважального характеру.
Відкрилося свято чудовими танцювальними номерами у виконанні вихованців арт-студії «Ритм» Полтавського міського центру дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання. Керівник Наталія Костенко.

Гамірно і весело було біля «ЄвроІгроЛенду», де бібліотекар відділу обслуговування користувачів Тетяна Гусар та її помічник – студент-волонтер Полтавського університету економіки і торгівлі Андрій Бугаєвський, пропонували усім гостям продемонструвати інтелект та спритність.

Черги вишикувалися до керівника інформаційно ресурсного центру «Вікно в Америку» Олени Туркіної, яка на час свята перетворилася на майстра аквагриму і прикрашала бажаючих зображеннями прапорів країн Європейського Союзу.

Багато охочих відвідали «Острівець майстрів», де працювали майстрині-бібліотекарі. Алла Павленко, головний бібліотекар відділу документів із природничих та аграрних наук та Світлана Ізмайловська, провідний бібліотекар відділу обслуговування користувачів. працювали в «Екомайстерні» і навчали полтавців виготовляти красиві та корисні поробки з паперу. Ірина Науменко,  головний бібліотекар відділу документів із економічних та технічних наук, працювала в майстерні «Балканський сувенір», відвідувачі якої навчалися виготовляти обереги-мартениці.
Кипіла робота і в «Ювелірній майстерні». Тут завзяті хлопці й дівчата під керівництвом працівників бібліотеки Яніни Горулько та Вікторії Білоцької плели з кольорових стрічок браслети з національною символікою.

В «Міні-лекторії» працювала Інна Загребельна, головний бібліотекар відділу мистецтв. Допитливі учасники свята дізналися про творчість нідерландської художниці Клари Петерс (1954-1674 рр.), чотири роботи якої зберігаються у Національному музеї Прадо (Іспанія), а полотно «Закуска з омарами» – у Полтавському художньому музеї. Це єдине полотно художниці не тільки в Україні, але й на території колишнього СРСР.

Знавці мов мали нагоду зіграти в настільну гру «Scrabble» та  переглянути словники європейських мов.

На території «ЄвроБібліомістечка» було розгорнуто книжкові виставки: «сивини століть ти поставала, Вiнок легенд у коси заплела... I гордо нарекли тебе Полтава, Пасує мудрість до твого чола», «Визначні пам’ятки сучасних столиць Європи», «Європейський путівник». Книжкові експозиції приваблювали учасників свята гарним підбором матеріалів та чудовим дизайном.

Надзвичайно приємно, що до участі в святі долучилися постійні партнери Бібліотеки: ГО «Грецька діаспора» (голова Світлана Ємець), ГО «Спілка шанувальників польської культури на Полтавщині «Полонія» (голова Олена Андрієвська), студія образотворчого мистецтва міжнародної дитячої школи «Юний Європеєць» (керівник Людмила Безрукова).
Олена Андрієвська, голова ГО «Спілка шанувальників польської культури на Полтавщині «Полонія»


Світлана Ємець, голова  ГО «Грецька діаспора» 
Виставка робіт учнів студії образотворчого мистецтва міжнародної дитячої школи «Юний Європеєць» (керівник Людмила Безрукова)

Під час підготовки до проведення «ЄвроБібліомістечка» зав’язалися й нові партнерські відносини. Дар’я Геращенко, працівник гастрономічного бару «Le Komora. Сир&вино», підготувала цікаву лекцію про технологію виробництва та культуру споживання сиру в Швейцарії і продемонструвала обладнання, яке використовується для нарізки сирів та приготування фондю. 

Святковий настрій створювала яскрава фотозона та повітряні кульки з логотипом бібліотеки. 

Завершилося святкове дійство переглядом фільму французького режисера Жака Демі з музикою Мішеля Леграна «Шербурзькі парасольки».
На заході побували учнівська та студентська молодь Полтави, жителі та гості нашого міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар