неділю, 19 березня 2017 р.

Скайп-зустріч полтавських абітурієнтів та їх батьків з випускниками програми «Освіта без кордонів», які навчаються у вищих навчальних закладах Польщі

Весна –  час, коли абітурієнти остаточно визначаються з планами на майбутнє. Одні хочуть продовжити освіту в рідній країні, а інші – за кордоном, зокрема в сусідній Польщі.
Не зважаючи на те, що полтавська молодь досить ретельно готується до  навчання в польських вишах,   питання  студентського життя у цій країні цікавлять її надзвичайно. І хто ж відповість на  них краще ніж ті,  хто вже навчаються у Польщі?
Тому до участі у скайп-зустрічі були запрошені випускники програми «Освіта без кордонів»: Денис Миронов, проректор по роботі з українцями у Вищій школі суспільних наук міста Любліна, Карина Бондаренко, студентка Краківської академії  імені Анджея Фрича Моджевського, Ілона Бобошко, студентка Гданського університету, Анастасія Славік, студентка Університету економіки міста Бидгощ. Також на зустрічі була присутня Інна Бородавка, студентка Краківського  економічного університету, яка приїхала провідати своїх рідних в Полтаві. Усі вони цікаво та детально відповідали на питання  земляків.
На скайп-зустрічі йшла мова як  про матеріальні аспекти життя в Польщі, так і про організацію навчального процесу. Абітурієнти просили поради, на що їм треба звернути першочергову увагу, щоб без проблем стати студентом польського вишу та швидше адаптуватися у чужій країні.














Порада була універсальною: «Вчіть польську мову і демонструйте достойну поведінку, достойний рівень культури. Як і належить справжньому українцеві, справжньому європейцю».
Скайп-зустріч у Пункті європейської інформації, яка відбулася 17 березня, є першою з серії запланованих заходів, які покликані інформувати молодь Полтави про можливість здобуття освіти за кордоном; тому слідкуйте за нашими анонсами.
Працівники Пункту Європейської інформації вдячні Діані Шепель, координатору проекту «Освіта без кордонів» за співпрацю.

Немає коментарів:

Дописати коментар