середу, 15 березня 2017 р.

Європейські замальовки Тетяни Луньової: зустріч у літературному кафе "Книжкова смакота"

14 березня у літературному кафе «Книжкова смакота», яке діє у відділі обслуговування користувачів Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського, відкрився весняний сезон.
На творчу зустріч  з полтавською письменницею Тетяною Луньовою завітали учні Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 імені І. П. Котляревського.
Оскільки зустріч з письменницею була ініційована працівниками Пункту європейської інформації, який діє теж у відділі обслуговування користувачів, то цього разу гості частувалися літературними смаколиками, які пані Тетяна приготувала виключно за вишуканими європейськими рецептами. Тематичне меню «Європейські замальовки Тетяни Луньової» включало:
·        Кіш «Ейфелева вежа» - відкритий пиріг, який є надзвичайно привабливим як ззовні, так і всередині. Кіш смакує у будь-яку пору року: взимку, восени, влітку на весні.
·        Нісуаз «ДОрсе» -  французький салат, що складається з багатьох інгредієнтів, які прекрасно доповнюють один одного.
·        Бігос «Варшава» - надзвичайно смачна, ситна, ароматна друга страва польської кухні, кожен інгредієнт якої ретельно відібраний відповідно до національного польського смаку.
·        Рьод-грьод-ме фльоде «Казки Копенгагена» - національна данська страва, яка приготована зі свіжих полуниць, має присмак легенд та морського бризу.
·        Гравлакс «Васа» - національна шведська страва, для приготування якої потрібен маринад та тривалий час - від 48 годин до 333 років.

Легкі, майже невагомі хмаринки-есе, що прозвучали у авторському виконанні, заволоділи увагою аудиторії  вже з перших хвилин зустрічі, адже, незважаючи на свою легкість та невагомість, вони були сповнені справжньою філософською глибиною та яскравими барвами вражень.
Пані Тетяна виявилася досвідченою мандрівницею й поділилася з ліцеїстам своїми секретами щодо мистецтва організації мандрів, відповіла на усі запитання та розказала про творчі плани на майбутнє.
Працівники Пункту європейської інформації та ліцеїстивдячні Тетяні Луньовій за чудову творчу зустріч. 









Немає коментарів:

Дописати коментар