вівторок, 9 травня 2023 р.

                                              Книжкова виставка-ілюстрація 

  «Європа в обличчях. 

   Видатні постаті сучасності»

Кожна епоха має видатних людей, які досягли значних висот у різних галузях, людей, які вражають своїми досягненнями і спонукають до наслідування, демонструючи усім, що немає нічого неможливого… Насправді поняття «успіх», «досягнення», «визнання» нині надзвичайно актуальні. Вони вказують на місце людини в тому чи іншому соціальному середовищі, визначають її статус, формують суспільну думку про неї та її поведінку.

З нагоди Дня Європи, який відзначається 9 травня, і Дня Європи в Україні (цього року припадає на 20 травня), у нас виникло питання, скільки ж талановитих особистостей вже встигла подарувати світові Європа у ХХІ столітті? Виявляється, велику кількість. Серед них – вчені, винахідники, лауреати Нобелівської премії, громадські діячі, письменники, художники, музиканти, спортсмени – творці історії впродовж двох останніх десятиліть. Їх біографії є взірцевим та надихаючим прикладом у подоланні всіх перешкод  на шляху реалізації особистого потенціалу. Саме тому Центр (Пункт) європейської інформації і вирішив запропонувати вашій увазі книжкову виставку-ілюстрацію «Європа в обличчях. Видатні постаті сучасності». 

Експозиція має чотири тематичні розділи:

1. Політики і державні діячі.

     В цьому розділі представлено портрети лідерів провідних країн Європи: Емануеля Макрона (Президента Франції), Серджо Матарелли (Президента Італії), Анджея Дуди (Президента Республіки Польща), Олафа Шольца (федерального канцлера Німеччини), Ріші Сунака (Прем’єр-міністра Великої Британії), Далі Грибаускайте (Президентки Литви), а також Урсули фон дер Ляєн (Голови Європейської комісії) та Роберти Метсоли (Голови Європейського парламенту).

 







 
2. Вчені-дослідники та підприємці.

    Другий розділ містить статті із періодичних видань, в яких йдеться про успішних підприємців, що займаються науковими розробками та інноваціями Хайнца Пьотінгера і Роланда Хауцінгера (співвласників агрофірми «Пьотінгер»). Дізнаєтеся про Ренальфа Файнса – британського вченого-біолога, натураліста, мандрівника, альпініста, першу в світі людину, яка самотужки, пішки перетнула материк Антарктиду; довідаєтеся про легендарного англійського астрофізика, дослідника таємниць Всесвіту Стівена Гокінга. Прочитаєте про злети й падіння  засновників та керівників компаній «Gucci»та «Reebok» – всесвітньо відомих брендів стильного одягу, взуття, парфумів, аксесуарів.




3. Зірки спорту.

    Третій розділ експозиції присвячено найбільш яскравим та харизматичним персонажам футбольного сьогодення – тренерам-наставникам Жозе Моурінью і Юргену Клоппу та елітним гравцям Кріштіану Роналду і Ліонелю Мессі. 





4. Письменники та їх твори.                                                                            

    І, нарешті, в четвертому розділі зібрані книги сучасних західноєвропейських письменників-романістів (журналістів, публіцистів), книги яких вже давно стали світовими бестселерами і користуються неабиякою популярністю та попитом у багатьох читачів. В біографічних нарисах надана інформацію як про самих авторів, так і про їхні твори. 




Радимо ознайомиться з літературною діяльністю: Сесілії Ахерн, Давіда Лагеркранца, Олівера Сакса, Марка Геддона, Джейн Гарпер, Джулії Крауч, Марії Джоани Хайленд (Велика Британія);  Жана Крістофа Гранже (Франція); Інгрід Нолль, Каті Петровської, Альфреда Дебліна (Німеччина);  Жоеля Діккера (Швейцарія); Ю Несбьо (Норвегія);  Мартини Бунди, Богдана Задури, Малгожати Стрековської-Заремби (Польща) та інших.

    Запрошуємо переглянути експозицію з 9 травня по 2 червня 2023 року. Виставку підготувала Наталія Рой, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації.


Немає коментарів:

Дописати коментар