середу, 16 листопада 2022 р.

Семінар з психології «Мати слушність чи бути щасливим? Засоби протистояння емоційній агресії. Частина 2»

 Життя людське наповнене найрізноманітнішими подіями. Якщо його проаналізувати, то неодмінно можна помітити, що в кожної людини життєвий шлях складається з певної послідовності подій, обставин, ситуацій. І дуже часто люди стикаються з проявами агресії  та насильства. На жаль, вони стали частиною нашого повсякденного життя. 

Із найдавніших часів люди намагалися вирішувати суперечності, які виникали між ними, адже завжди мріяли і мріють про безконфліктне суспільство. Уникнути конфліктів не вдасться, оскільки кожна людина унікальна, кожна має свої власні інтереси і право їх відстоювати. Інша справа, що це вимагає відповідних знань, які дадуть змогу конструктивно вирішувати суперечності, що виникають у процесі взаємодії людей.

Сучасна людина має володіти широким діапазоном можливих реакцій на ситуації суперечностей. Ефективною можна вважати ту поведінку у конфлікті, яка допомагає його учасникам  максимально задовольнити власні потреби, не нашкодивши при цьому інтересам свого опонента.

Потренуватися, пропрацювати можливі сценарії розвитку конфліктних ситуацій зібралися 15 листопада 2022 року в Центрі (Пункті) європейської інформації на семінарі «Мати слушність чи бути щасливим? Засоби протистояння емоційній агресії. Частина 2». Присутні уважно слухали, занотовували потрібне. Не завадили отримати нові знання ні затяжна повітряна тривога, ні  галаслива  малеча, яка перебувала в укритті разом з дорослими.

 Ірина Журавльова, практикуюча психологиня, щедро ділилася інформацією, давала корисні поради. Тож будемо сподіватися, що заняття з психології не пройдуть даремно, допоможуть в майбутньому швидко вирішувати проблеми, краще розуміти себе та інших.

 Організатор заходу – Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації.

Світлини – Наталія Рой, бібліотекарка відділу обслуговування користувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар