середу, 9 листопада 2022 р.

Семінар з психології «Мати слушність чи бути щасливим? Засоби протистояння емоційній агресії»

 

 Конфлікт – постійний супутник людського буття і суспільного розвитку. Про нього писали ще стародавні мудреці. Вже античні філософи розглядали конфлікти як найважливіший і необхідний атрибут  життя. Геракліт вважав, що саме негативні наслідки зіткнень і воєн примусять людей, перш за все, шукати миру і прагнути його.

 

Конфлікти водночас неповторні і повторювані, подібні один до одного. Схожі вони нашими реакціями на них, поведінкою, переживаннями. У більшості людей конфлікти викликають неприємні асоціації, негативні емоції,  переживання, дратівливі спогади. 

Про те, що таке агресія і як її розпізнавати  говорили під час семінару з психології «Мати слушність чи бути щасливим? Засоби протистояння емоційній агресії», який відбувся в Центрі (Пункті) європейської інформації 8 листопада 2022 року. Ірина Журавльова, відома полтавська психологиня, розповіла учасникам семінару про те, як запобігати негативним проявам і руйнуючим наслідкам агресії, як поводитися у процесі різних конфліктів, як зробити так, щоб агресивна поведінка оточуючих  не зруйнувала наше життя, як завершувати і конструктивно, вдало для всіх сторін, вирішувати конфлікт. Артистично, надзвичайно емоційно були розіграні сценки з життя: «мама і дочка», «випадок в магазині», «невістка і свекруха», які викликали бурхливі обговорення. Пані Ірина пояснила, як правильно реагувати на обвинувачення, порадила присутнім навчитися «гасити полум’я гніву». Тільки мудрість і терпіння, а також набуті знання допоможуть знайти правильне рішення в складних життєвих ситуаціях.

Організатор заходу – Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації.

Світлини – Наталія Рой, бібліотекарка відділу обслуговування користувачів.






Немає коментарів:

Дописати коментар