вівторок, 15 грудня 2020 р.

 

Тематична книжкова виставка

 «Міграція: виклик чи можливість?»


До Міжнародного дня мігранта Центр (Пункт) європейської інформації відділу обслуговування користувачів пропонує тематичну книжкову виставку «Міграція: виклик чи можливість?»

У 2000 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 18 грудня Міжнародним днем мігранта, враховуючи велику та постійно зростаючу кількість мігрантів у світі. Нині явище міграції привертає дедалі більшу увагу світової громадськості. 19 вересня 2016 року Генеральна Асамблея прийняла ряд зобов'язань під час першого в історії засідання високого рівня з питань біженців та мігрантів з тим, щоб посилити заходи захисту біженців і мігрантів. Ці зобов'язання містяться в Нью-Йоркській декларації. Окрім того, цей документ засвідчує політичну волю світових лідерів, спрямовану на порятунок життів, захист прав людини і справедливий розподіл.

У цей день урядові та неурядові організації у всьому світі звертають особливу увагу суспільства на потреби та життєві ситуації, у яких з тих чи інших причин опиняються мігранти. Найчастіше ці люди починають мігрувати, шукаючи кращу роботу або кращі умови життя, однак нерідко вони вимушені залишати свої домівки з міркувань безпеки.

Документи, представлені на виставці розповідають про необхідність відповідних механізмів розв’язання міграційних проблем. Незважаючи на національну та расову приналежність, віросповідання та колір шкіри, мігранти разом із громадянами країн призначення мають право на толерантне до себе ставлення та шанс змінити життя на краще.

Експозиція, яку підготувала бібліотекарка I категорії Юлія Горюн, діятиме в Центрі (Пункті) європейської інформації відділу з 11 по 31 грудня 2020 року.






Немає коментарів:

Дописати коментар