вівторок, 24 квітня 2018 р.

Відбулася зустріч з В’ячеславом Івановичем Єрмачковим, начальником музею військ зв’язку Збройних Сил України міста Полтава, викладачем циклової комісії підготовки миротворчого контингенту


Миротворчий контингент – це підрозділ збройних сил України, оснащений відповідним озброєнням, військовою технікою, засобами підтримки та зв’язку. Контингент відряджають на територію іншої країни для виконання завдань передбачених місією.
На початку зустрічі координатор Центру (Пункту) європейської інформації зазначила, що починаючи з 1992 року Збройні сили України беруть участь у миротворчих операціях під егідою ООННАТО та інших міжнародних організацій. За цей час у  військових операціях взяло участь 37 000 українських військовослужбовців, 50 з них — загинуло.
На сьогодні українські миротворці перебувають у таких країнах: Кот-д'Івуар  (2011 р.), Демократична Республіка Конго (з 2000 р.), Міжнародні сили з підтримки миру в Косово (1999 р.), у  лютому 2018 року було сповіщено про завершення дії українського контингенту в Ліберії.
Певний внесок в підтримання миру і спокою у світі роблять миротворці, які навчаються у нашому місті. З 2010 року 179-ий об'єднаний навчально-тренувальний центр військ зв'язку Збройних Сил України міста Полтава долучився до підготовки миротворців.
В’ячеслав Іванович Єрмачков, начальник музею військ зв’язку Збройних Сил України міста Полтава, викладач циклової комісії підготовки миротворчого контингенту, який розповів учням Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського про те, хто такі миротворці, як стати миротворцем і що для цього треба вміти і продемонстрував учасникам заходу сучасні засоби зв’язку, які використовують українські військові під час миротворчих операцій.

До заходу долучився й Микола Васильович Бабенко, колишній військовий зв’язківець, який у складі збройних сил колишнього СРСР перебував з військовими місіями у зарубіжних країнах. Учні з цікавістю слухали розповідь ветерана.



Немає коментарів:

Дописати коментар