четвер, 24 січня 2019 р.

У Центрі (Пункті) європейської інформації відзначили 260-ту річницю від дня народження шотландського поета Роберта Бернса

Вшанувати шотландського барда  до Центру (Пункту) європейської інформації, що діє у відділі обслуговування користувачів, завітали учні Полтавського міського багатопрофільного ліцею імені І. П. Котляревського та полтавці, які цікавляться творчістю поета.
Захід пройшов у форматі «караван історій», який передбачає активну участь аудиторії у дійстві, адже кожен бажаючий може розповісти свою власну історію, довгу чи коротку, про Роберта Бернса.

Як виявилося, найбільш цікавими для присутніх були історії: про  членство поета в масонській ложі, про маловідомий альбом пісень  Майкла Джексона на вірші поета, про жіноцтво, яке так обожнював великий шотландець, про шкільний музей Роберта Бернса, який діє у селі Плоске на Полтавщині.

Учасники заходу отримали несподіваний музичний подарунок від Галини Кузнєцової, яка працює у відділі документів іноземними мовами ПОУНБ імені І. П. Котляревського. Вона була неперевершеною бразильською тітонькою  Чарлі ( з п’єси англійського драматурга Брендона Томаса).

Присутні здійснили відеомандрівку на батьківщину поета – селище Аллоуей і долучилися до традиції «Robert Burns supper». Спочатку  учні ознайомилися з віртуальними смаколиками шотландської кухні: хаггісом, каллен-скіном, кранаханом, а потім під звуки шотландської волинки смакували вівсяне печиво, пили гарячий чай, читали вірші поета. Загалом, цього дня поезія Роберта Бернса лунала англійською, українською, російською мовами.

 Долучилися учасники заходу й до шотландської хореографічної культури, затанцювавши запальний шотландський танок.

Працівники Центру (Пункту) європейської інформації вдячні Вікторії Олександрівні Мироненко, вчителеві англійської мови Полтавського міського багатопрофільного ліцею імені І. П. Котляревського, за постійну співпрацю.

Немає коментарів:

Дописати коментар