четвер, 1 березня 2018 р.

Відбувся інформаційно-розважальний калейдоскоп "Кіт-Мікс"


Коти симпатичні, лагідні тваринки, міцно зайняли своє місце у житті людей. Фелінологи (дослідники котів) стверджують, що у світі сьогодні налічується 256 видів котів, які, безумовно, приносять затишок у  наше життя.
Коти супроводжують нас з давніх-давен. Згадайте народні пісні, оповідки, казки – кіт в них виступає в ролі оберегу сім’ї, захисту дітей, молодших членів сім’ї.
Жодна інша домашня тварина не має таких «магічних» властивостей, як кіт: прикмети, пов’язані з ним, дають нам можливість вдало одружуватись, швидко збагачуватися, відчувати комфорт і затишок у всьому.  Люди так заприязнилися з котами, що  вирішили вшановувати їх у спеціальний день – День кішок. Однієї, чітко визначеної дати для вшанування милих пухнастиків невизначено. Наприклад, У Польщі та Італії день кішок відзначають 17 лютого, у США – 29 березня, у Великій Британії – 8 серпня. В ряді країн, включаючи й Україну, день кішок відзначають 1 березня, неофіцйійно цей День визнано як Міжнародний  день кішок.
До Міжнародного дня кішок у Центрі (Пункті) Європейської інформації, що діє у відділі обслуговування користувачів підготували та провели інформаційно-розважальний калейдоскоп «Кіт-Мікс».

Присутні ознайомилися з  відображенням «кошачої тематики» у музиці та живописі, дізналися  багато цікавих фактів про домашніх улюбленців та з’ясували, як порозумітися з  примхливими котиками та кішечками.
На захід завітали вихованці арт-студії «Ритм»  позашкільного навчального закладу «Полтавський міський центр дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання». Вони  представили глядачам «Танок веселих кошенят».


 Прозвучали музичні номери у виконанні студенток Полтавського базового медичного коледжу Лілії Данилевської та Валерії Колієнко. 



Гості бібліотеки  взяли участь у майстер-класі з виготовлення котиків-оригамі та переглянули виставку художніх робіт вихованців приватного закладу «Міжнародна дитяча школа «Юний європеєць» (керівник художньої студії Людмила Вікторівна Безрукова).


Захід провели та підготували координатор Центру (Пункту) європейської інформації Лариса Лисенко, бібліотекар першої категорії відділу обслуговування користувачів Тетяна Гусар. Майстер-клас провела провідний бібліотекар відділу обслуговування користувачів Світлана Ізмайловська.
Світлини –  бібліотекаря відділу обслуговування користувачів Наталії Рой.


Бібліотека вдячна викладачеві Полтавського базового медичного коледжу Іванчук Олені Євгеніївні за співпрацю.

Немає коментарів:

Дописати коментар