вівторок, 21 листопада 2017 р.

В Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського відбулося відкриття XIV Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA

В Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського відбулося відкриття XIV Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.
Організаторами фестивалю є: Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО «Південь», Благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я», ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».
В 2017 році XIV Мандрівний фестиваль документального кіно крокуватиме Полтавщиною з 20 листопада по 10 грудня.
Мета Мандрівного фестивалю: сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.
Місія Мандрівного фестивалю: створити можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. 
Регіональним представником фестивалю Docudays UA в Полтаві та області є Полтавська філія Суспільної служби України.
21 листопада на відкриття Мандрівного фестивалю прийшли учні Полтавського професійного ліцею транспорту та Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 імені  
 І. П. Котляревського.

До уваги юних глядачів було запропоновано перегляд  документального фільму нідерландського режисера Дана Бола «Рок-н-рольники».
«Рок-н-рольники» – це живий молодіжний документальний фільм про дружбу, дорослішання і силу музики. В 2016 році його було визнано найкращим дитячим документальним фільмом на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі.







Модератор зустрічі Олександра Волокова ініціювала обговорення фільму, під час якого юні глядачі дійшли  висновку, що кожен підліток має право на творчість та особистий простір, а музика і друзі допомагають перебороти психологічне виснаження і депресію.
Працівники Центру (Пункту) європейської інформації надавали організаційну, інформаційну та технічну підтримку  XIV Мандрівному фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.
До зустрічі на наступних переглядах, які відбудуться 28 листопада та 8 лютого.






Немає коментарів:

Дописати коментар