вівторок, 14 вересня 2021 р.

Година спілкування "Демократія як загальнолюдська цінність"



    15 вересня у світі відзначають Міжнародний день демократії. Україна сьогодні є частиною європейського політичного і суспільноекономічного простору та інтегрується до європейської спільноти. Розвиток нашої країни як європейської демократичної держави неможливий без усвідомлення кожним громадянином власної гідності та ідентичності, здатності до свідомого прийняття рішень, визнання різних культур, політичних і релігійних уподобань, поваги та вміння захищати свої права.

    Про демократію, її виникнення і становлення в різних країнах світу говорили під час години спілкування «Демократія як загальнолюдська цінність», яка відбулася 14 вересня 2021 року в Центрі (Пункті) європейської інформації. Учасниками інформативного заходу стали учні 9-В класу ліцею №14 «Здоров’я» Полтавської міської ради.

    Олексій Олександрович Штепа, кандидат філософських наук, старший викладач кафедри філософії Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, детально ознайомив присутніх з історією розвитку демократії від античності й до сьогодення, ілюструючи свою розповідь цікавими фактами. Із задоволенням учні переглянули мультфільм про важливість місцевої демократії, створений за підтримки Ради Європи. А потім на учасників заходу чекали вправи та різноманітні завдання: «Викресли зайве», «Політ на повітряній кулі», «Подумай про планету». Дівчата та хлопці радилися, трішки сперечалися, міркуючи  над вирішенням отриманих задач, але знаходили правильне  рішення. Наприкінці години спілкування говорили про розуміння цінності життя кожної людини незалежно від раси, кольору шкіри, віросповідання чи культури.





    Годину спілкування підготувала й провела Тетяна Гусар, координаторка  Центру (Пункту) європейської інформації відділу обслуговування користувачів. 

    Фото Наталії Рой, бібліотекарки відділу.




Немає коментарів:

Дописати коментар