вівторок, 11 травня 2021 р.

 

Віртуальна виставка «Геній світу психології» 


      Зігмунд Фрейд  – найбільш відомий як засновник психоаналізу, який справив значний вплив на психологію, медицину, соціологію, антропологію, літературу і мистецтво XX століття. Погляди Фрейда на природу людини були новаторськими для його часу і протягом усього життя дослідника не припиняли викликати резонанс в науковому співтоваристві. Інтерес до теорій вченого не згасає і в наші дні.

    Серед досягнень Фрейда найбільш важливими є розробка трикомпонентної структурної моделі психіки (що складається з «Воно», «Я» і «Над-Я»), виділення специфічних фаз психосексуального розвитку особистості, створення теорії едипового комплексу, виявлення функціонуючих у психіці захисних механізмів, психологізація поняття «несвідоме», відкриття трансферу і контртрансферу, а також розробка таких терапевтичних методик, як метод вільних асоціацій і тлумачення сновидінь.

     За своє життя Фрейд написав і опублікував величезну кількість наукових робіт – повне зібрання його творів складає 24 томи. Він мав звання доктора медицини, професора, почесного доктора права Університету Кларка, був іноземним членом Лондонського королівського товариства, володарем премії Гете, почесним членом Американської психоаналітичної асоціації, Французького психоаналітичного суспільства і Британського психологічного товариства. Не тільки про психоаналіз, а й про самого вченого випущено безліч біографічних книг. Щороку про Фрейда видається більше робіт, ніж про будь-якого іншого теоретика психології.

    До 165-річчя від дня народження Зігмунда Фрейда Центр (Пункт) європейської інформації підготував віртуальну виставку «Геній світу психології».

Немає коментарів:

Дописати коментар