пʼятницю, 26 березня 2021 р.

 Віртуальна виставка-портрет 

«Дивак у вежі зі слонової кістки»

    Сучасний світ і сучасна свідомість надзвичайно складні, і функція митця полягає не в тому, щоб ускладнювати складне, а в тому, щоб пояснити його. 

                                       Джон Фаулз

    Світогляд  Джона Фаулза сформували гнітюча атмосфера провінційного містечка, в якому він провів свої дитячі роки, та філософія екзистенціоналізму, з якою він ознайомився, навчаючись в Оксфордському університеті. Він довго «стояв на порозі» літератури – не наважувався запропонувати видавцям власні твори, а коли видав «Колекціонера», відразу став знаменитим. У всіх своїх творах Фаулз розмірковував над кожним своїм словом, реченням, оскільки був письменником вишуканого стилю і вишуканої манери письма. Проза Джона Фаулза, напрочуд виразна, неординарна, з присмаком старомодності, але в той же час і авангардна, створювалася саме за покликом душі й серця цього майстра слова, але під жорстким контролем розуму.

    Центр (Пункт) європейської інформації пропонує ознайомитися з віртуальною виставкою-портретом «Дивак у вежі зі слонової кістки», підготовлену до 95-річчя від дня народження Джона Роберта Фаулза, англійського письменника.



Немає коментарів:

Дописати коментар