понеділок, 21 жовтня 2019 р.

В Центрі євпропейської інформації відзначили День яблука


Apple Day — британське свято, яке відзначають 21 жовтня. Воно влаштовується   за ініціативою благодійної організації Common Ground з 1990 року. Щорічний захід, присвячений яблукам, фруктовим садам і місцевим визначним пам'яткам. Організатори вважають, що День яблука — це святкування і демонстрація різноманіття і багатства природи, а також стимул і знак до того, що ми самі здатні впливати на зміни, що відбуваються навколо. Ідея Дня яблука полягає в тому, що яблуко — це символ фізичного, культурного і генетичного різноманіття, про який людина не повинна забувати.
 Досить популярними на святі є різні ігри, стрільба з лука по яблукам і «яблучні» розповіді.


Літературний диліжанс «Навколо яблука», який провели у Центрі європейської інформації – це різновид яблучних розповідей: легенд, переказів, поезій,  оповідань, повістей, в яких згадуються яблука.
Тематика заходу зацікавила полтавську молодь, тому літературний диліжанс здійснив два рейси. Об 11.00 у подорож вирушили учні 10-го І класу Полтавської гімназії № 6, а о 13.15 – студенти II-го та III-го курсів, що вивчають туризм у Полтавському національному технічному університеті імені Ю . Кондратюка.
  Відправна станція, з якої вирушив у мандрівку  літературний диліжанс, називалася «Райський сад». Перебуваючи на цій станції, учасники заходу пригадали біблійну легенду про гріхопадіння Адама. Далі диліжанс мандрував стародавнім світом, Швейцарією, Україною, Британією. І на кожній станції мандрівників очікували інформаційні та ігрові цікавинки.

Охочі брали участь у традиційних для Дня яблука розвагах.
До участі у конкурсі «Хто краще почистить яблуко» були запрошені три учасника. Кожен отримав яблуко і ніж. Потрібно було почистити яблуко так, щоб шкірка мала вигляд цілої спіралі. Після цього, неупереджений суддя провів вимірювання  і визначив у кого  спіраль вийшла найдовшою.

Переможцями стали: Білоус Катерина, що навчається в 10 - му І класі Полтавської гімназії № 6 та Дарина Стрюк, студентка II-го курсу Полтавського національного технічного  університету імені Ю. Кондратюка.
Грала полтавська молодь і в «Злови яблуко»гру, яку описала Агата Крісті в детективному романі «Вечірка на Ґелловін».

Організатори сподіваються, що цей інформаційно-розважальний захід дозволив поцілити відразу в кілька «яблучок»: стимулював цікавість до читання світової літератури, долучив полтавську молодь до традиційних британських розваг, надав інформацію про харчову користь яблук.




Немає коментарів:

Дописати коментар