четвер, 17 лютого 2022 р.

Вебекспедиція

 «Німеччина – країна поетів і мислителів»

17 лютого 2022 року в Центрі (Пункті) європейської інформації відбулася вебекспедиція «Німеччина – країна поетів і мислителів». Віртуальними туристами стали учні 8 і 11 класів КЗ «Полтавський міський багатопрофільний ліцей №1
 ім. І. П. Котляревського Полтавської міської ради Полтавської області». Учасники вебподорожі мандрували федеральними землями Німеччини, її великими містами і маловідомими містечками. Вони мали чудову можливість осягнути географію країни через призму історії людей  інтелектуалів, які жили в тому чи іншому місті і вплинули на її розвиток; спостерігати за незвичними поворотами долі відомих письменників, художників, композиторів. 

Богдан Стороха, завідувач кафедри романо-германської філології Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, створив масштабне епічне полотно – справжню  мапу Німеччини  з нанесеними на неї іменами, розлогими описами; змалював яскравими фарбами картини з життя відомих людей.

Туристи віртуально побували в місті Кіль, з яким пов’язана доля Марини Левицької – британської письменниці українського походження; відвідали Ганновер, відомий тим, що в ньому жив і працював Лейбніц – провідний німецький філософ і математик; затрималися в місті Оснабрюк, в якому народився Еріх Марія Ремарк – найпопулярніший та найвідоміший німецький письменник ХХ століття. А ще на мапі були Потсдам, Берлін, Віттенберг, Дюссердольф, Кельн, Дрезден, Ерфурт…і багато-багато імен.
Наприкінці вебекспедиції звучали слова вдячності невтомному гіду Богдану Сторосі за цікаву розповідь, захоплюючі факти від уважних і вдумливих віртуальних мандрівників.
Захід організувала і провела Тетяна Гусар, координаторка Центру (Пункту) європейської інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар