пʼятницю, 19 травня 2017 р.

У Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського широко відзначили День Європи в Україні

Незважаючи на прохолодну та дощову погоду у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського широко відзначили День Європи в Україні.
18 травня працівники Центру (Пункту) європейської інформації підготували та провели акцію «Бібліотечний марафон «До Європи – через бібліотеки».  
Перші відвідувачі завітали до Центру вже о 10 годині ранку. Тут на них очікували цікаві інформаційні повідомлення про історію виникнення Дня Європи, про переваги, які отримали українці з введенням безвізового режиму між ЄС та Україною. Також гостям презентували бібліотечний туристичний маршрут «Європейський слід в Полтаві», який пролягає по місцевості, що має історичну назву «німецька колонія».
 Інформаційну частину заходу доповнювали цікаві розваги: кросворди, ігри, англомовні шаради, майстер-клас з плетіння стрічкових браслетів. Кожен з присутніх обирав те, що йому до вподоби. І звичайно ж усіх приваблювала можливість зробити фото на згадку на фоні прапорів ЄС та України. Оскільки бібліотечний марафон  співпав з відзначення Всесвітнього дня вишиванки, то багато гостей прийшли до Бібліотеки вбрані у ошатні й барвисті сорочки. 
Було надзвичайно приємно, коли група старшокласників, які навчаються у Полтавській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів № 7 імені Т. Г.Шевченка, під час фотосесії на фоні Державного прапора та прапора ЄС виконала Гімн України.
Стаціонарна» частина Бібліотечного марафону тривала до 15.00. За цей час до акції з відзначення Дня Європи в Україні було залучено близько 100 чоловік.
Після 15.00, коли в Полтаві нарешті визирнуло сонце, Бібліотечний марафон продовжився на вулицях міста. Полтавці, які того дня відпочивали в Сонячному та Петровському парках, гуляли, або йшли у справах по вулиці Небесної сотні, стали учасниками бліц-опитування «Що Ви знаєте про ЄС» і отримали інформаційні листівки, які містять інформацію про офіційні сайти інституцій ЄС та про інші інтернет-ресурси, які об’єктивно висвітлюють українсько-європейські відносини. 

Стріт-частина бібліотечного марафону тривала до 17.00 . Полтавцям було роздано понад 100 інформаційних листівок та проведено близько 30 бліц-опитувань.

Сподіваємося, що наш фотозвіт, хоча б частково передасть веселу і дружню атмосферу, яка панувала в Центрі (Пункті) європейської інформації ПОУНБ імені І. П. Котляревського під час відзначення Дня Європи в Україні


















Немає коментарів:

Дописати коментар